De Beers lanceert "diamond blockchain"; hier is hoe het werkt

De Beers lanceert "diamond blockchain"; hier is hoe het werkt

De Beers heeft veel spelers uit de industrie samengebracht om Tracr te maken, die zal werken op Etherium blockchain-technologie. Dit zou ongeveer 60 procent van de Indiase informele diamantindustrie op één platform kunnen brengen.

Internet of Things is overal. Van bootstrap-startups tot eenhoorns, iedereen maakt gebruik van het concept. Een andere toevoeging hieraan is Tracr, een op blockchain gebaseerd platform dat is gebouwd door het Britse diamantbedrijf en handelsbedrijf De Beers, waar diamanten, klein of groot, worden gevolgd vanaf het mijnstadium tot het product een winkel bereikt.

Het platform zal werken aan data science en fysieke identificatietechnieken om dubbelhartigheid in toom te houden en transparantie in de diamanthandel te waarborgen. De Beers heeft veel spelers uit de industrie samengebracht om Tracr te maken, die zal werken op Etherium blockchain-technologie. Spelers zoals Venus Jewells en Rosy Blue (New York) uit de Indiase diamantindustrie, de grootste verwerker van diamantproducten ter wereld, hebben ook de proefversie getest.

Het project zou de industrie ten goede komen met een betere levering van producten, meer efficiëntie en een verhoging van de totale inkomsten. "Het project bestrijkt de volledige waardeketen van diamant, van de mijn tot de eindconsument, en biedt consumenten vertrouwen in het product, de handel met verhoogde efficiëntie en kredietverstrekkers voor de sector met meer zichtbaarheid," zei Feriel Zerouki, Senior Vice President , International Relations and Ethical Initiatives, De Beers Group, rapporteerde Business Standard.

De Beers werkt samen met het investerings- en incubatiebedrijf BCG Digital Ventures voor het project. Het zal eenheden met opties zoals privacymaatregelen toestaan ​​over wie wat kan zien. "Het houdt gegevens privé en stelt deelnemers in staat om selectief gegevens te delen met alleen die ze willen", vertelde Deepak Gopalakrishna, directeur van Global Blockchain Projects, BGG Digital Ventures aan de krant.

Het systeem zou alle kleine en ongeorganiseerde bedrijven op één transparant platform brengen. Van mijnbouw tot knippen en polijsten en vervolgens retail, een diamant zal worden gevolgd via zijn unieke nummer geregistreerd op het blockchain-platform.

Tijdens het pilootproject concentreerde het bedrijf zich op het traceren van ruwe diamanten boven 10,8 karaat, maar nu kan Tracr alle diamanten bijhouden tussen 5 en 10,8 karaat.

Telkens als het van de ene fase naar de andere gaat, reflecteert elke invoer op het blockchain-systeem en volgt het door alle stadia. Om het systeem te bevrijden van schadelijke elementen, moet elk lid dat aan boord komt een KYC-proces (Know Your Customer) doorlopen.

De Beers heeft alle spelers in de industrie, inclusief mijnwerkers en handelaren, gevraagd om een ​​deel van het systeem te worden. Diamanthandelaren zijn ook van mening dat het integreren van elke diamanteenheid op één platform een ​​goed idee is, op voorwaarde dat dit helpt bij het aanbrengen van transparantie en het verminderen van papierwerk.

Het integreren van formele en informele diamanteenheden zou een uitdaging zijn, maar De Beers is ervan overtuigd dat het platform in staat is om veilige en beveiligde diensten aan te bieden. Het bedrijf heeft nog geen beslissing genomen over de kosten om lid te worden van Tracr, maar werkt aan het minimaliseren van de kosten voor kleinere spelers.

Bron